pages

Payment Methods

Kaedah Pembayaran

Langkah 1

Selepas anda memilih produk yang ada inginkan sila klik butang "Add to Cart"


Langkah 2

Klik pada icon bakul yang terdapat pada bahagian atas shoppingcart ini


Langkah 3

Popup ini akan keluar secara auto apabila anda klik pada icon bakul, klik "Checkout" untuk langah seterusnya


Langkah 4

Isi dengan lengkap maklumat peribadi anda terutama yang bertanda * . Sekiranya alamat penghantaran anda berbeza dari alamat surat-menyurat andasila klik pada kotak kecil dibahagian \\\"Shop to a different address\\\" dan isi dengan lengkap alamat penerima.


Langkah 5

Pada laman yang sama sila scroll ke bawah, anda akan lihat pesanan anda seperti dibawah ini, semak sekali lagi dan selepas itu pilih dan klik pada pilihan cara pembayaran anda. Sekiranya pilihan anda adalah pembayaran secara transfer melalui online banking sila klik \\\"Bank Transfer\\\"

atau

Sekiranya anda ingin membuat pembayaran melalui credit / debit card sila klik pada "PayPal"

nota: Pastikan pilihan pembayaran anda bertanda biru pada bulat kecil

Selepas itu klik "Place Order"


Nota Peringatan!

  • Pembayaran tunai perlulah dilakukan selepas sahaja anda memilih barangan dari senarai produk yang anda pesan dalam bakul shoppingcart kami. Pembayaran boleh dibuat melalui perbankan secara online. Terdapat 3 pilihan yang anda boleh pilih samaada melalui akaun bank Maybank Berhad / CIMB bank atau Paypal. Sekira anda ingin melakukan pembayaran menggunakan mesin ATM melalui pindaan atau cash deposit sila pastikan anda menyimpan slip asal transaksi sebagai bukti pembayaran.


  • Bagi yang membuat pembayaran secara manual (ATM mesin), Sila email bukti pembayaran kepada kami sejurus sahaja pembayaran dilakukan. Pesanan anda akan diproses selepas pihak kami menerima pengesahan pembayaran yang diemail ke readysolat@gmail.com atau whatsapp no +0126060030

Amaran! Kepada individu yang cuba menipu slip pembayaran tindakan undang-undang akan menanti anda. Sistem laman web kami ini mempunyai sistem simpanan data secara auto kepada setiap pengguna yang menggunakan website kami.